Talviohjelmat

Kuvassa Aki, Äijä-koira ja suur-rautu 4250g. Tammikuu 2017

Ennatys_rautu.JPG

Talvella järjestämme pilkkiretkiä, lumikenkäilyä, moottorikelkkakuljetuksia, arkkimajoitusta pilkkijöille ja riekkoporukoille sekä erikoisuutena meritaimenen perhokalastusta Jäämerellä.

Pilkkiretkemme alkavat heti ensijäillä lokakuun puolivälissä jolloin saamme hyvin harjuksia. Alkukausi on hienoa aikaa olla pilkkijäillä, aurinko paistaa, kala syö, hiljaisuus, eikä ketään muita liiku tunturissa lukuunottamatta kettua ja ahmaa! Alkukaudesta vähän lumen aikaan menemme pilkkipaikoille maastoautolla tai moottorikelkalla, riippuen lumitilanteesta. Kaamoksella joulukuussa kalat eivät ole aivan niin aktiivisia, mutta rautuja toki saadaan kaamoksellakin.

Tammikuun puolivälissä kun kaamos loppuu alkavat suuret raudut syömään. Olemme saaneet suurimmat (1.5-4.5 kilon) raudut välillä 15.1.-10.3. Myös harjus ja siika nappaa todella hyvin pilkkiin jo helmikuun lopulla. Maaliskuun puolivälistä Huhtikuun loppuun on tietysti kelien puolesta hienointa aikaa olla tunturissa ja liikkuminen moottorikelkoilla on vielä helppoa. Pilkkisesonkimme jatkuu aina toukokuun lopulle. Pilkkiretkiä on saatavilla aina 2-3 tunnin perheretkistä jopa 2 viikkoa kestäviin rautuseikkailuihin. Pilkkiretkillä voit majoittua joko mukavasti mökissä Kilpisjärvellä palveluiden lähellä, tunturissa poromökissä tai vaikka saunallisessa vanerimökissä rautujärven jäällä. 

Lumikenkäretket toteutamme toiveiden ja ryhmän kuntotason mukaan. Moottorikelkkakuljetuksella voimme viedä ryhmän vauhdikkaasti vaikka kolmen valtakunnan rajapyykille ja perille päästyämme voimme halutessanne lumikenkäillä aina Suomessa, Ruotsissa kuin myös Norjassakin. 

Meritaimenen perhokalastus voidaan yhdistää esim. ensijäiden tai kevään pilkkiretkiin. Voidaan siis käydä vaikka esim. 3 päivänä tunturissa pilkillä ja yhtenä päivänä meritaimenkalassa Jäämerellä!

Kerro meille rohkeasti toiveesi niin suunnitellaan unohtumaton retki yhdessä! Alla olevista linkeistä löydät kaikki talviohjelmamme. 

Tervetuloa tutustumaan: