Talviaktiviteetit Kilpisjärvellä

Järjestämme monenlaisia talviaktiviteetteja Kilpisjärven maisemissa!
Miltäpä kuulostaisi moottorikelkkaretki Raittijärvelle, suomen syrjäisimmälle kylälle, missä ei ole edes sähköjä, eikä minkäänlaista tietä perille. Matkaa lähimmälle tielle on noin, 40km. Saamelaiset poronhoitajat asuvat täällä ympäri vuoden!

Revontuliretki kolmen valtakunnan rajapyykille tai vaikka retki Saanajärven kodalle, istuen mukavasti moottorikelkan reessä porontaljoilla? Muutaman tunnin pilkkiretki salaisille apajille, missä on mahdollisuus napata myös suuri rautu? Kovan pakkasen yllättäessä voidaan pilkkiä lämpöisessä pilkkimökissä?
Alla olevat retket ovat vain esimerkkejä. Voimme räätälöidä retken toiveidenne mukaan! Myös loka-marraskuu on hienoa aikaa olla tunturissa ensijäillä pilkillä, kun aurinkokin paistelee vielä muutaman tunnin päivässä, ennen kuin kaamos alkaa. Tällöin on paras aika myös revontulien katseluun.

Äijä - koira tykkää olla aina mukana retkillä. Saa ulkoilla ja nauttia tunturiluonnosta :) Kuvan on ottanut Aki lokakuussa 2019

Pilkkiretki Kilpisjärveltä käsin (puolipäivää tai kokopäivä)

Saaliskalat: Rautu, harjus ja siika.


Puolipäiväretki suuntautuu parhaille lähivesien pilkkipaikoille, noin 5-15km päähän Kilpisjärven kylältä, Ruotsin tai Suomen puolelle. Päätämme pilkkikohteen yhdessä sen hetkisen säätilan ja toiveidenne mukaan. Pilkkipäivänä opas noutaa teidät aamulla Kilpisjärven luontotalon parkkipaikalta tai mökiltänne. Kuljettaa kalapaikoille rekikyydillä ja kairailee paljon reikiä/etsii kalaparvia aktiivisesti apunanne, myös kaiualla. Opas tietysti myös antaa vinkkejä pilkkimiseen. Nälän yllättäessä teemme nuotion ja syömme eväitä kahvin kera. Päivän päätteeksi paluukuljetus kylälle.

Kokopäiväretkellä voimme käydä huomattavasti kauempanakin ja useammalla hyvillä ottipaikoilla, niin järvellä, lammella, kuin tunturijoellakin. Sääolosuhteet, toiveet sekä oppaan tuoreet kokemukset kalojen syönnistä määrittävät pilkkikohteen!

Retkelle voit osallistua yksin, kaksin tai isommalla porukalla, mutta minimilaskutus on 4 henkilöä ellei toisin sovita).

 • Lähtö: Kilpisjärvi, Enontekiö.
 • Hinta 3 tuntia: 75€/henkilö (min. laskutus 4 henkilöä / 300€ (ellei toisin sovita).
 • Perhetarjous! Lapset 3 tunnin retkelle 50€/per lapsi (5v -15v). Elikkä esim. 2 aikuista ja 2 lasta on: 250€
 • Pilkkiretki lähitunturiin - Hinta 7-8 tuntia: 150€/henkilö (min. laskutus 4 henkilöä / 600€ ellei toisin sovita
 • Pilkkiretki kaukaisimmille tunturivesille - Hinta 8-9h: 200€/henkilö (min. laskutus 4 henkilöä / 800€ ellei toisin sovita).
 • Hinnat sisältää: Oppaan palvelut koko retken ajan, moottorikelkkakuljetukset rekikyydillä, pilkkivälineitä, ´`8 moottorikaira, `8 akkukairat, `6 käsikairat, nuotiopuut ja kahvit.

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan oikeanlainen pilkki-reissu teille ja pyydä TARJOUS useamman päivän opastusretkistä/kuljetuksista!

Moottorikelkkaretki kolmen valtakunnan rajapyykille!

Tällä retkellä kuljetamme teidät rekikyydillä kolmen valtakunnan rajapyykille. Välillä pysähdymme valokuvaamaan parhailla paikoilla. Sopii myös perheille! Voidaan toteuttaa myös revontuliretkenä illalla.

Mikäli haluat pilkkiä samalla retkellä, niin sekin onnistuu.

 • Aika: Tilauksesta. Marraskuu-helmikuu.
 • Lähtö: Kilpisjärvi, Enontekiö.
 • Hinta 2-3 tuntia: 70€/henkilö (min. laskutus 2 henkilöä).
 • Hinta 4-5 tuntia: yhdistetty pilkkiretki: 150 € / henkilö (min. laskutus 2 henkilöä)
 • Sisältää: Oppaan, moottorikelkkakuljetukset rekikyydillä ja kuuma juoma. Mikäli käymme pilkillä niin hintaan kuuluu myös makkarat nuotiolla.
 • Pyydä tarjous isommalle ryhmälle, alk. 50

Lumikenkäretki!

Retki suuntautuu joko Salmivaaran huipulle, Tsahkaljoen jäätyneelle putoukselle tai Saanan rinteille. Retken vaativuus toteutetaan ryhmän toiveiden sekä säätilan mukaan. Sopii myös perheille! Retki voidaan toteuttaa myös iltaretkenä jolloin on mahdollisuus katsella revontulia!

 • Aika: Tilauksesta. Joulukuu-huhtikuu.
 • Lähtö: Kilpisjärvi, Enontekiö.
 • Hinta 2h: 120€ / 1-2 henkilöä.
 • Sisältää: Oppaan, lumikengät ja kuuma juoma

Pilkkimökki Kilpisjärvellä!

Tunnelmaa leirissä!

Eteenkin huonolla säällä on kiva pilkkiä rautuja lämpimässä mökissä :) Artturi pojan ensimmäinen rautu ja heti kilo rikki!

Tällä retkellä opas kuljettaa teidät rekikyydillä Kilpisjärvelle yli Ruotsin puolelle, missä voitte pilkkiä rautuja lämpöisessä pilkkimökissä. Mökissä on laverit, joissa patjat, kaasukeitin, keittovälineet, pöytä, kero 3000w lämmityslaite, joka toimii nappia painamalla. Lämmityslaite ei tuo kosteutta mökkiin niin kuin tavallinen kaasulämmitin. Tämä on erinomainen elämys myös perheen pienimmille, kun ei tarvitse pakkasessa ja kovassa tuulessa palella :)

Kun ulkona tuivertaa -25C pakkanen, niin sisällä on mukava +20-25C

Arkissa mahtuu istumaan 4-5 henkilöä tilavasti, mutta pilkkimään voi yhtä aikaa vain 2 henkilöä, toki vaihtelemme vuoroa. Mökissä on myös KAUKI, ELI kalatutka, joten näemme heti kun parvi siihen ilmestyy! Tokihan pihallakin voi pilkkiä, kelkka on käytössä tarvittaessa,

 • Aika: MARRAS-MAALISKUU. Tilauksesta.
 • Ryhmäkoko: max. 4 henkilöä.
 • Lähtö: Kilpisjärvi
 • Retken kesto: 3 tuntia
 • Hinta: 400€
 • Hinnat sisältää: Opas, moottorikelkkakuljetukset, pilkkivälineitä, kaira, lumikenkiä ja kahvit. Omat eväät mukaan.
 • Lisämaksusta: Ruokailut: Ota yhteyttä!

Ps. Yöpyminenkin on mahdollista jään päällä Rautujen uidessa alla :D Kysy siitä rohkeasti lisää - ERÄITTÄIN SUOSITTU HONEYMOON pareille!

Revontuliseikkailu Offroad Maastoautolla!

Our 4 WD Wilderness Northern Lights Tour is designed for autumn/early winter, between September - early December when we dont have enough snow for driving by snowmobiles.

For this tour we use a 4 x 4 Jeep. This tour is perfect for 2 to 4 people (plus 1 or 2 kids) maximum. A perfect choice for honeymooners, photographers or families.
During this trip you will reach the summit of the mountain easily on a 4 WD Jeep. Driving on top of a treeless fells can only be done in the right vehicle and our Land Cruiser is more than equipped for this adventure.
The off-road adventure is approximately 6-8 hours in duration and includes a campfire sausages, snacks and coffee/tea. Vegetarian options upon request at time of booking. Pick up and return from your accommodation. Usually we start at 4-6 pm. and we will be back at Kilpisjärvi after midnight, depending on the Aurora forecast.
During our Wilderness Northern Lights tour our guide will share stories of life in Lapland and also background of the area and the Northern Lights.
 • Duration: 6-8 hours.
 • Cost: 600€ / Jeep / group: 1-5 persons.
 • Includes: Guide, 4 WD transfers around high treeles fell area, personal aurora expert, photos of you and the Northern Lights, snacks, sausages y the campfire and coffee/tea.
 • Available: Private! On request.