Talviaktiviteetit Kilpisjärvellä

Järjestämme monenlaisia talviaktiviteetteja Kilpisjärven maisemissa!
Miltäpä kuulostaisi moottorikelkkaretki Raittijärvelle, suomen syrjäisimmälle kylälle, missä ei ole edes sähköjä, eikä minkäänlaista tietä perille. Matkaa lähimmälle tielle on noin, 40km. Saamelaiset poronhoitajat asuvat täällä ympäri vuoden!

Revontuliretki kolmen valtakunnan rajapyykille tai vaikka retki Saanajärven kodalle, istuen mukavasti moottorikelkan reessä porontaljoilla? VIP revontuliretkillä pääsemme aivan tuntureiden huipuille, kun asiakas istuu kyydissä, eikä reki ole perässä painona. Muutaman tunnin pilkkiretki salaisille apajille, missä on mahdollisuus napata myös suuri rautu? Kovan pakkasen yllättäessä voidaan pilkkiä lämpöisessä pilkkimökissä?
Alla olevat retket ovat vain esimerkkejä. Voimme räätälöidä retken toiveidenne mukaan! Myös loka-marraskuu on hienoa aikaa olla tunturissa ensijäillä pilkillä, kun aurinkokin paistelee vielä muutaman tunnin päivässä, ennen kuin kaamos alkaa. Tällöin on paras aika myös revontulien katseluun.

Lisämaksusta: Pilkkihaalari tai/ja suuri moottorikelkka lämmittelytakki(joka mahtuu kaikkien takkien/haalareiden päälle), sekä lämpimät talvikengät ja lämpimät kintaat, yht. 20€ / henkilö.

Omatoimisille pilkkijöille on olemassa kalapaikka-info.

Ota rohkeasti yhteyttä :)

Äijä - koira tykkää olla aina mukana retkillä. Saa ulkoilla ja nauttia tunturiluonnosta :) Kuva: Aki Huhtanen 1/2021

Pilkkiretki Kilpisjärveltä käsin (puolipäivää tai kokopäivä)

Ei ole hienompaa pilkkityyliä, kuin onkia pienellä morrilla 50cm-1m vedestä 1-2kilon rautuja näköpilkkkien.

Saaliskalat: Rautu, harjus ja siika.


Puolipäiväretki suuntautuu parhaille lähivesien pilkkipaikoille, noin 5-15km päähän Kilpisjärven kylältä, Ruotsin tai Suomen puolelle. Päätämme pilkkikohteen yhdessä sen hetkisen säätilan ja toiveidenne mukaan. Pilkkipäivänä opas noutaa teidät aamulla Kilpisjärven luontotalon parkkipaikalta tai mökiltänne. Kuljettaa kalapaikoille rekikyydillä ja kairailee paljon reikiä/etsii kalaparvia aktiivisesti apunanne, myös kaiualla. Opas tietysti myös antaa vinkkejä pilkkimiseen. Nälän yllättäessä teemme nuotion ja syömme eväitä kahvin kera. Päivän päätteeksi paluukuljetus kylälle.

Kokopäiväretkellä voimme käydä huomattavasti kauempanakin ja useammalla hyvillä ottipaikoilla, niin järvellä, lammella, kuin tunturijoellakin. Sääolosuhteet, toiveet sekä oppaan tuoreet kokemukset kalojen syönnistä määrittävät pilkkikohteen!

Retkelle voit osallistua yksin, kaksin tai isommalla porukalla, mutta minimilaskutus on 4 henkilöä ellei toisin sovita).

 • Lähtö: Kilpisjärvi, Enontekiö - Luontotalon parkkipaikka tai meidän pihalta. Sovitaan erikseen.
 • Perhetarjous! Lapset 2-3 tunnin retkelle 50€/per lapsi (5v -15v). Elikkä esim. 2 aikuista ja 2 lasta on: 250€ (voimassa joulu-helmikuu)
 • Pilkkiretki puolipäivää - Hinta 3 tuntia: 100€/henkilö ( min. laskutus 4 henkilöä / 400€ ).
 • Pilkkiretki (n.10km säteellä kylältä) - Hinta 7-8 tuntia: 150€/henkilö ( min. laskutus 4 henkilöä / 600€ ).
 • Pilkkiretki kaukaisimmille tunturivesille - Hinta 8-10h: 200€/henkilö ( min. laskutus 4 henkilöä / 800€ ).
 • Hinnat sisältää: Oppaan palvelut koko retken ajan, moottorikelkkakuljetukset rekikyydillä, pilkkivälineitä, `8 moottorikaira, `8 akkukairat, `6 akkukairat, nuotiopuut ja kahvit.

Turvallisuuden vuoksi oppaalla on aina mukana Sateliittiviestin tai sateliittipuhelin ja vaikka ryhmämme on pienehköjäkin (4-5), niin liikumme siltikin useasti kahdella voimakkaalla moottorikelkalla (vaikka isoon rekeen mahtuisikin kaikki kerralla), mikäli lumitilanne tunturissa sen vaatii. On myös turvallisuudenkin vuoksi hyvä liikkua kahdella kelkalla.

PYYDÄ rohkeasti TARJOUS useammasta päivästä/toiveidenne mukaisesta retkestä. Suunnitellaan yhdessä unohtumaton elämys :)


Peltsin jättiharjus!

Siiat 2230g ja 2140g, vähemmästäkin hymyilyttää :) Kuva: Mika Hirvonen

Moottorikelkkaretki kolmen valtakunnan rajapyykille!

Tällä retkellä kuljetamme teidät rekikyydillä kolmen valtakunnan rajapyykille. Välillä pysähdymme valokuvaamaan parhailla paikoilla. Sopii myös perheille! Voidaan toteuttaa myös revontuliretkenä illalla.

Mikäli haluat pilkkiä samalla retkellä, niin sekin onnistuu.

 • Aika: Tilauksesta. Marraskuu-helmikuu.
 • Lähtö: Kilpisjärvi, Enontekiö.
 • Hinta 2-3 tuntia: 70€/henkilö (min. laskutus 2 henkilöä).
 • Hinta 4-5 tuntia: yhdistetty pilkkiretki: 150 € / henkilö (min. laskutus 2 henkilöä)
 • Sisältää: Oppaan, moottorikelkkakuljetukset rekikyydillä ja kuuma juoma. Mikäli käymme pilkillä niin hintaan kuuluu myös makkarat nuotiolla.
 • Pyydä tarjous isommalle ryhmälle, alk. 50

Lumikenkäretki!

Retki suuntautuu joko Salmivaaran huipulle, Tsahkaljoen jäätyneelle putoukselle tai Saanan rinteille. Retken vaativuus toteutetaan ryhmän toiveiden sekä säätilan mukaan. Sopii myös perheille! Retki voidaan toteuttaa myös iltaretkenä jolloin on mahdollisuus katsella revontulia!

 • Aika: Tilauksesta. Joulukuu-huhtikuu.
 • Lähtö: Kilpisjärvi, Enontekiö.
 • Hinta 2h: 120€ / 1-2 henkilöä.
 • Sisältää: Oppaan, lumikengät ja kuuma juoma

Pilkkimökki Kilpisjärvellä!

Tunnelmaa leirissä!

Eteenkin huonolla säällä on kiva pilkkiä rautuja lämpimässä mökissä :) Artturi pojan ensimmäinen rautu ja heti kilo rikki!

Tällä retkellä opas kuljettaa teidät rekikyydillä Kilpisjärvelle yli Ruotsin puolelle, missä voitte pilkkiä rautuja lämpöisessä pilkkimökissä. Mökissä on laverit, joissa patjat, kaasukeitin, keittovälineet, pöytä, kero 3000w lämmityslaite, joka toimii nappia painamalla. Lämmityslaite ei tuo kosteutta mökkiin niin kuin tavallinen kaasulämmitin. Tämä on erinomainen elämys myös perheen pienimmille, kun ei tarvitse pakkasessa ja kovassa tuulessa palella :)

Kun ulkona tuivertaa -25C pakkanen, niin sisällä on mukava +20-25C

Arkissa mahtuu istumaan 4-5 henkilöä tilavasti, mutta pilkkimään voi yhtä aikaa vain 2 henkilöä, toki vaihtelemme vuoroa. Mökissä on myös KAUKI, ELI kalatutka, joten näemme heti kun parvi siihen ilmestyy! Tokihan pihallakin voi pilkkiä, kelkka on käytössä tarvittaessa,

 • Aika: MARRAS-MAALISKUU. Tilauksesta.
 • Ryhmäkoko: max. 4 henkilöä.
 • Lähtö: Kilpisjärvi
 • Retken kesto: 3 tuntia
 • Hinta: 400€
 • Hinnat sisältää: Opas, moottorikelkkakuljetukset, pilkkivälineitä, kaira, lumikenkiä ja kahvit. Omat eväät mukaan.
 • Lisämaksusta: Ruokailut: Ota yhteyttä!

Ps. Yöpyminenkin on mahdollista jään päällä Rautujen uidessa alla :D Kysy siitä rohkeasti lisää - ERÄITTÄIN SUOSITTU HONEYMOON pareille!

Revontuliseikkailu Offroad Maastoautolla!

Useasti parhaat revontulet näkyvät syyskuusta - marraskuuhun ja tällöin tunturiin ei pääse vielä moottorikelkoilla. Unohtumaton seikkailu on istua Off-road maastoautomme kyytiin ja ammattitaitoinen opas ajaa tuntureita pitkin korkeimmalle kohdalle, missä näkymä pohjoiseen on upea, eikä korkealla tunturissa ole puita ollenkaan - pelkkää kaunista ja karua tundraa! Kuvailemme revontulia ja opas tietysti voi tarvittaessa neuvoa kuinka revontulikuvat otetaan. OPAS toki ottaa asiakkaista hienot kuvat muistoksi hänen omalla revontuli kameralla. Myös revontulivideon voimme ottaa teille (ilman lisämaksua).

HOX! Tähän aikaan vuodesta voimme yhdistää retkeen pilkkimisen ensijäillä tunturissa - mahtava kokemus ja pikkipaikat (harjus ja siika) ovat niin matalia (30cm-60cm), että liikkuminen jäällä on turvallista.

 • Kesto: 6-8 h
 • Hinta: 600€ / Maastoauto / 1-5 henkilöä.
 • Sisältää: Nuotiopuut, makkarat, kahvileipä, kahvi/tee sekä maastokuljetus.