Talviaktiviteetit Kilpisjärvellä

Äijä-koira tuiskussa!

Alla olevat retket ovat vain esimerkkejä. Voimme räätälöidä retken toiveidenne mukaan! Myös loka-marraskuu on hienoa aikaa olla tunturissa ensijäillä pilkillä, kun aurinkokin paistelee vielä muutaman tunnin päivässä ennen kuin kaamos alkaa. Tällöin on paras aika myös revontulien katseluun.

Lisämaksusta: Pilkkihaalari tai/ja suuri "lämmittelytakki" (joka mahtuu kaikkien takkien/haalareiden päälle), sekä lämpimät talvikengät ja lämpimät kintaat, yht. 20€ / henkilö.

Ota rohkeasti yhteyttä :)

Kaikki hinnat sisältävät ALV:n.

Pilkkiretki Kilpisjärveltä käsin (puolipäivää tai kokopäivä)

Ei ole hienompaa pilkkityyliä kuin näköpilkkiä pienellä morrilla matalasta vedestä 1-2kilon rautuja!.

Saaliskalat: Rautu, harjus ja siika.

Pilkkiretkemme ovat opastettuja privaatti retkiä, juuri teidän omalle porukalle toiveidenne mukaan järjestettyjä, eikä mukana ole ulkopuolisia ellemme toisin sovi. Tämä antaa myös joustavan aikataulun retken suunnitteluun, lähtö ja paluuaikaan sekä huonon sään yllättäessä meillä on hieman helpompi siirtää pilkkipäivä vaikka seuraavalle päivälle.

(Ainoastaan Äkkilähdöt rautupilkille ovat ns. yleisiä lähtöjä).

Pilkkipäivänä tapaamme sovittuun aikaan aamulla minun kotonani Kilpisjärven kylällä (laitan karttalinkin ennen retkeä) tai noudan teidät tarvittaessa majoituspaikaltanne. Varustaudumme retkelle, annan teille kypärät, tarvittaessa haalarit, lämmittelytakit ja pilkkisaappaat ym. lämmintä vaatetta.


Kuljetus kalapaikoille tapahtuu moottorikelkan rekikyydillä ja tarvittaessa otamme 1-2 moottorikelkkaa lisää, mikäli ryhmäkoko sen vaatii. Tällöin yleensä joku ryhmän jäsenistä ajaa toista moottorikelkkaa oppaan perässä. Ajoluvat Erämaa-alueelle sisältyy retkeen.
Päivän aikana kairailen paljon reikiä/etsin kalaparvia aktiivisesti apunanne. Annan tietysti myös vinkkejä pilkkimiseen. Nälän yllättäessä teemme nuotion ja syömme eväitä kahvin kera. Päivän päätteeksi paluukuljetus kylälle.

Puolipäiväretkellä jahtaamme yleensä Kilpisjärven suurrautuja! Retki suuntautuu parhaille lähivesien pilkkipaikoille, noin 5-15km päähän Kilpisjärven kylältä, Ruotsin tai Suomen puolelle.

Kokopäiväretkellä voimme käydä kauempana 20-50km päässä suurtuntureiden parhailla kalavesillä ja useammallakin hyvällä pilkkipaikalla, niin järvellä, lammella kuin tunturijoellakin. Sääolosuhteet, toiveet sekä oppaan kokemukset kalojen syönnistä määrittävät pilkkikohteen!

Retkelle voit osallistua yksin, kaksin tai isommalla porukalla.

 • Lähtö: Kilpisjärvi, Enontekiö.
 • Pilkkiretki 4-5 tuntia: 350€ / 1 henkilö + 50€ per lisähenkilöt.
 • Pilkkiretki noin 10 tuntia: 700€ / 1 henkilö + 100€ per lisähenkilöt.
 • Hinnat sisältää: Oppaan palvelut koko retken ajan, moottorikelkkakuljetukset rekikyydillä, pilkkivälineitä, konekairat, nuotiopuut ja kahvit.

PYYDÄ rohkeasti TARJOUS useammasta päivästä/toiveidenne mukaisesta retkestä. Suunnitellaan yhdessä unohtumaton elämys :)


Peltsin jättiharjus!

Helmikuinen pakkaspäivä ja siika 2250g

Revontuliretki tunturiin!

Äijä-koiran kanssa revontulia ihastelemassa järven jäällä!

Revontulia on upea ihastella rekikyydistä. Saana kuutamossa!

Revontuliretkellä kuljetamme teidät rekikyydillä ylös tuntureille, jossa näkymä pohjoistaivaalle avautuu upeasti! Retkikohde määräytyy paljolti sen hetkisen säätilan mukaan. Hienoja paikkoja revontulten katseluun on mm. Saanajärvi, Terbmisjärvi, Tuulihuiput, jne. Useasti hieman sumuinen/pilvinenkään sää ei haittaa revontulien näkemistä kun nousemme tarpeeksi ylös tunturiin. Retken aikana teemme nuotion, paistamme makkaraa ja hörpimme kuumaa juotavaa. Sopii myös perheille!

Retki voidaan yhdessä peruuttaa mikäli sää on liian huono revontulien näkemiseen.

 • Aika: Tilauksesta. Marraskuu-maaliskuu
 • Lähtö: Kilpisjärvi, Enontekiö.
 • Hinta 3 tuntia: 70€/henkilö (min. laskutus 4 henkilöä).
 • Sisältää: Oppaan, moottorikelkkakuljetukset rekikyydillä, makkarat ja kuuma juoma.

Moottorikelkkaretki kolmen valtakunnan rajapyykille!

Tällä retkellä kuljetamme teidät rekikyydillä kolmen valtakunnan rajapyykille. Välillä pysähdymme valokuvaamaan parhailla paikoilla. Sopii myös perheille! Voidaan toteuttaa myös revontuliretkenä illalla.

Mikäli haluat pilkkiä samalla retkellä, niin sekin onnistuu.

 • Aika: Tilauksesta. Marraskuu-helmikuu.
 • Lähtö: Kilpisjärvi, Enontekiö.
 • Hinta 2-3 tuntia: 70€/henkilö (min. laskutus 4 henkilöä).
 • Hinta 4-5 tuntia: Yhdistetty kolmen valtakunnan retki/pilkkiretki: 100€/ henkilö (min. laskutus 4 henkilöä)
 • Sisältää: Oppaan, moottorikelkkakuljetukset rekikyydillä ja kuuma juoma. Mikäli käymme pilkillä niin hintaan kuuluu myös makkarat nuotiolla.

Pilkkiretki Maastoautolla!

Useasti parhaat pilkkireissut ollaan tehty loka - marraskuussa, mutta tällöin tunturiin ei yleensä pääse vielä moottorikelkoilla. Unohtumaton reissu on hypätä maastoauton kyytiin kun ajelemme karujen tuntureiden yli huippuluokan pilkkijärville!

Mahtava kokemus ja erityisen hienoa ensijäillä pilkkimisestä tekee se että kalat voi nähdä kuin akvaariossa kun jäätä ei ole kuin 10-30cm ja vesi on uskomattoman kirkasta!

Päiväretki Kilpisjärveltä käsin:

 • Kesto: 8-12 tuntia.
 • Hinta: 800€ / Maastoauto / 1-5 henkilöä.
 • Sisältää: Nuotiopuut, pilkkivälineet, makkarat, kahvileipä, kahvi/tee sekä maastokuljetus.

Mikäli haluatte yöpyä kodassa tai eräkämpällä ja pilkkiä useampana päivänä niin sekin onnistuu. Ota yhteyttä!