Meritaimenen ja -raudun perhokalastus Jäämerellä

Järjestämme meritaimenen ja -raudun kalastusretkiä arktisen kauniisiin maisemiin Jäämeren rannikoille!

Retken kuvaus: Opas hakee asiakkaan Kilpisjärveltä majoituspaikalta tai tapaaminen sovitussa paikassa. Matkaamme oppaan autolla kalastuspaikalle. Asiakas voi tietysti myös ajaa omalla autolla. Ajoaika Kilpisjärveltä kestää noin 1-2 tuntia, riippuen kohteesta.

Ennen retkeä tarkistamme aina vuorovesien tilanteen sekä sääolot Jäämerellä. Ajoitamme kalastusretken aina parhaaseen mahdolliseen vuoroveteen. Mikäli tuuli on kova, valitsemme mahdollisimman suojaisen ottipaikan, onneksi rannikolta löytyy melkein joka tuulelle sopivia kalastus rantoja joissa meritaimenet viihtyvät!

Perille saavuttua varustaudumme kahluuhousuihin jne. ja aloitamme kalastuksen. Kalastamme #5-7 luokan perhovälineillä ja kelluvilla tai hitaasti kärkiuppoavilla siimoilla. Ottiperhoina toimivat yleensä parhaiten erinlaiset katkajäljitelmät. Meritaimenen lisäksi saamme rannikolta välillä myös merirautuja kokoluokassa 300g-1500g! Meritaimenten koko vaihtelee 1-6kg väliin, mutta tiedän että jopa 9kg taimen on näistä paikoista koukutettu!

Myös virvelikalastus on mahdollista. Taimenelle käytämme heittokohoa ja päässä katkaperhoa. Myös hoikilla lusikkauistimilla taimenia on saatu.

Kalastuspäivän aikana nautimme tietysti retkieväitä nuotiolla.

Meritaimenia olemme saaneet parhaiten huhtikuun lopun ja kesäkuun lopun välissä. Toki taimenia saadaan läpi kesän aina lokakuulle saakka jonka jälkeen kelit alkavat olemaan niin huonot ja kylmät ettei kalastus ole enään järkevää.

HOX! Meritaimenen kalastus voidaan myös yhdistää harjuksen perhokalastukseen tai loka-marraskuun ensijäiden rautupilkkiin sekä tietysti kevään pilkkiretkiin Käsivarressa. Mikä onkaan hienompaa kuin moottorikelkkailla, pilkkiä rautuja ja harjuksia tunturissa ja sitten seuraavana päivänä vaihtaa kahluuhousut jalkaan ja heittää meritaimenta perholla "kesäisissä maisemissa"! Esimerkiksi toukokuussa kun Kilpisjärvellä vielä pilkitään niin Lyngenissä tunnin ajomatkan päässä on jo yleensä lehti koivussa!

Meritaimenen kalastusta Jäämerellä:

  • Aika: Tilauksesta huhtikuu - lokakuu
  • Lähtö: Kilpisjärvi, Enontekiö.
  • Kesto: Kokopäivä.
  • Kalastus: Rannalta, kahlaamalla.
  • Hinta: 500€/päivä/ 1 opas
  • Sisältää: Opas ja kahvi/tee.

Myös useamman päivän retket onnistuvat vaikka yöpyen kotateltassa Jäämeren rannalla!