Meritaimenen ja -raudun perhokalastus Jäämerellä

Katso video: Unohtumaton reissu Norjan rannikolle. Viiden päivän aikana saimme ystäväni Sami Sandbergin kanssa 14 komeaa meritaimenta. Kaikki kalat tulivat katkaperhoilla aivan pintakalvosta. Suurimmat olivat 103cm, 84cm ja 80cm ja kaikkien 14 taimenen keskimitta oli uskomattomat 74,5cm!

Järjestämme meritaimenen ja -raudun kalastusretkiä arktisen kauniisiin maisemiin Jäämeren rannikoille!

Kohteinamme on mm. Bålsfjord, Lyngen, Kåfjord, Målsness sekä Reisan upeat rannikot!

Retken kuvaus: Voimme tavata joko Kilpisjärvelle tai Norjanpuolelle, sovitussa kohteessa. Kalastuspaikoille pääsee autolla. Ajoaika Kilpisjärveltä kestää noin 1-2 tuntia, riippuen kohteesta.

Ennen retkeä tarkistamme aina vuorovesien tilanteen sekä sääolot Jäämerellä. Ajoitamme kalastusretken aina parhaaseen mahdolliseen vuoroveteen. Mikäli tuuli on kova, valitsemme mahdollisimman suojaisen ottipaikan, onneksi rannikolta löytyy melkein joka tuulelle sopivia kalastus rantoja joissa meritaimenet viihtyvät!

Perille saavuttua varustaudumme kahluuhousuihin jne. ja aloitamme kalastuksen. Kalastamme pääasiassa #5-6 luokan perhovälineillä ja hitaasti kärkiuppoavilla siimoilla. Ottiperhoina toimivat yleensä parhaiten erinlaiset katkajäljitelmät. Meritaimenen lisäksi saamme rannikolta välillä myös merirautuja kokoluokassa 300g-2000g! Meritaimenten koko vaihtelee 1-6kg väliin, mutta suurempiakin taimenia ui rannikolla, Akin ennätys #6 luokan perhovälineillä on 103cm/n.10kiloa!

Myös virvelikalastus on mahdollista. Taimenelle käytämme heittokohoa ja päässä katkaperhoa. Myös hoikilla lusikkauistimilla taimenia on saatu.

Meritaimenia olemme saaneet parhaiten huhtikuun lopun ja kesäkuun lopun välissä. Toki taimenia saadaan läpi kesän aina lokakuulle saakka jonka jälkeen kelit alkavat olemaan niin huonot ja kylmät ettei kalastus ole enää järkevää.

Meritaimenen kalastusta Jäämerellä:

  • Aika: Tilauksesta Touko-Kesäkuu
  • Lähtö: Kilpisjärvi, Enontekiö.
  • Kesto: Kokopäivä.
  • Kalastus: Rannalta, kahlaamalla.
  • Hinta: 800€/päivä/ 1 opas
  • Sisältää: Opas ja kahvi/tee.

Kaikki hinnat sisältävät ALV:n.

Myös useamman päivän retket onnistuvat!