Grayling Land

Kilpisjärvi, 99490 FINLAND.

Aki Huhtanen
Mobile.
+358 45 2665222
Email.
aki(at)graylingland.com
info(at)graylingland.com

Emilia Laitinen
Mobile.
+358 41 4345187
Email.
emilia(at)graylingland.com

Mikäli ette saa puhelimelle meihin yhteyttä niin olemme silloin kuuluvuusalueen ulkopuolella tunturissa, joten ole hyvä ja laita sähköpostia.
___________________

If our phones are out of order, we are at mountains without phone coverage.

Meritaimenen ja -raudun perhokalastus Jäämerellä

Kauniit taimenet elävät kauniissa maisemissa! Vappu 2015

Toukokuu 2016, uskomaton päivä - iltapäivän aikana taimenet 3kg, 2,9kg ja 2,5kg.

Järjestämme meritaimenen kalastusretkiä Jäämerelle, arktisen kauniisiin maisemiin!

Retken kuvaus: Opas hakee asiakkaan Kilpisjärveltä/sovitusta paikasta sovittuna aikana. Matkaamme oppaan autolla kalastuspaikalle. Asiakas voi tietysti myös ajaa perässä omalla autolla. Ajoaika Kilpisjärveltä kestää noin 1-1.5 tuntia, riippuen paikasta. 
Ennen retkeä tarkistamme aina vuorovesien tilanteen sekä sääolot Jäämerellä. Ajoitamme kalastusretken aina parhaaseen mahdolliseen vuoroveteen. Mikäli tuuli on kova, valitsemme aina mahdollisimman suojaisen ottipaikan, onneksi rannikolta löytyy melkein joka tuulelle sopivia ottipaikkoja joissa meritaimenet viihtyvät todella lähellä rantaa!

Perille saavuttua hörppäämme kunnon kahvit, jonka jälkeen varustaudumme kahluuhousuihin jne. ja aloitamme kalastuksen. Kalastamme #5-7 luokan perhovälineillä ja kelluvilla tai hitaasti kärkiuppoavilla siimoilla. Ottiperhoina toimivat yleensä parhaiten erinlaiset katkajäljitelmät. Meritaimenen lisäksi rannikolta saamme välillä myös merirautuja kokoluokassa 300g-1500g! Meritaimenten koko vaihtelee 1-4kg väliin. Suurin näkemäni taimen jonka Norjalainen väsytteli rannikolla oli 6.8kg, mutta tiedän että jopa 8.5kg taimen on näistä paikoista koukutettu!
Myös virvelikalastus on mahdollista. Taimenelle käytämme Norjalaista heittokohoa ja päässä katkaperhoa. Myös hoikilla lusikkauistimilla taimenia ollaan saatu. 
Voimme käydä myös muutamilla paikoilla mistä on kohtuu helppoa saada turskia sekä seitiä rannalta.

Kalastuspäivän aikana nautimme tietysti retkieväitä nuotiolla. 

Meritaimenia olemme saaneet parhaiten elokuun ja lokakuun sekä huhtikuun lopun ja kesäkuun lopun välissä. Rannikko pysyy Golf-virran ansiosta sulana ympärivuoden.

HOX! Meritaimenen kalastus voidaan myös yhdistää suurharjuksen perhokalastukseen tai loka-marraskuun ensijäiden rautupilkkiin sekä tietysti kevään pilkkiretkiin Käsivarressa. Mikä onkaan hienompaa kuin moottorikelkkailla, pilkkiä rautuja ja harjuksia tunturissa ja sitten seuraavana päivänä vaihtaa kahluuhousut jalkaan ja heittää meritaimenta perholla "kesäisissä maisemissa"! Esimerkiksi toukokuussa kun Kilpisjärvellä vielä pilkitään niin Lyngenissä tunnin ajomatkan päässä on jo yleensä lehti koivussa! 

Meritaimenen kalastusretki Jäämerelle, Lyngenfjord!

  • Aika: Tilauksesta huhtikuu - lokakuu
  • Lähtö: Kilpisjärvi, Enontekiö.
  • Kesto: Kokopäivä.
  • Kalastus: Rannalta, kahlaamalla.
  • Hinta: 600€/ryhmä.
  • Sisältää: Opas, autokuljetus, perho/kalastusvälineet ja kahvi/tee.

Myöhään syksylläkin on todella hienoja kalastuskelejä!

Emilia ja 70cm meritaimen. Huhtikuu 2015

Maaliskuinen kalastusreissu Lyngeniin!

Syyskuu 2016. 70cm/4.5kg

Vesi on uskomattoman kirkasta! Aurinkoisella säällä voi nähdä meritaimenen seuraavan perhoa!