Grayling Land

Kilpisjärvi, 99490 FINLAND.

Aki Huhtanen
Mobile.
+358 45 2665222
Email.
aki(at)graylingland.com
info(at)graylingland.com

Emilia Laitinen
Mobile.
+358 41 4345187
Email.
emilia(at)graylingland.com

Mikäli ette saa puhelimelle meihin yhteyttä niin olemme silloin kuuluvuusalueen ulkopuolella tunturissa, joten ole hyvä ja laita sähköpostia.
___________________

If our phones are out of order, we are at mountains without phone coverage.

Kilpisjärven pilkkisafari

Mikäli haluatte majoittua mukavasti tasokkaassa mökissä ja pilkkiä Käsivarren parhailla vesillä rautua, siikaa sekä suurharjusta niin silloin tämä paketti on tehty juuri sinulle. 

Kaukana Käsivarren tuntureilla on järvi missä harjukset ovat todella suuria!

Siian ollessa syönnillään voi saaliiksi nousta useita yli kilon siikoja!

Aina ei tarvitse "merta edemmäs" pilkille mennä - Tämäkin rautu nousi aivan lähi-tunturi vesiltä. Samaiselta pilkkipaikalta olemme saaneet useita yli 2kilon rautuja.

Tällä pilkkiretkellä asiakkaat majoittuvat tasokkaassa mökissä Kilpisjärven rannalla. Oppaat kuljettavat pilkkijät rekikyydillä päivittäin parhaille mahdollisille pilkkipaikoille. Matka-aika moottorikelkalla on kohteesta riippuen 20 minuutista 2 tuntiin per suunta. Päivän aikana pilkimme asiakkaan toiveiden mukaan joko suurharjusta, rautua tai siikaa. Päivän aikana voimme toki käydä useammallakin järvellä. Nälän yllättäessä teemme kunnon koivutulet pilkkipaikalla, valmistamme retkieväitä ja kaloja sekä tietysti keitämme nokipannu kahvit. Illaksi palaamme Kilpisjärvelle missä lämmin mökki ja kuuma sauna odottaa pilkkijöitä. Kilpisjärvellä voimme myös halutessanne illallistaa paikallisessa ravintolassa.

Parhailla paikoilla harjuksen koko on hurjaa, 0.7 kilosta 1.8 kiloon. Pilkimme siis maailman parhaimmilla suurharjus vesillä! Rautujärvillä raudun koko vaihtelee 0.3 kilosta aina jopa 5 kiloon! Siiat puolestaan ovat 0.5 kilon - 2 kilon painoisia. 

Ajankohta: Tilauksesta 4-8 henkilön ryhmälle! 
Lähtö: Kilpisjärvi.
Kesto: 5yötä/6päivää.
Hinta: 1100€/henkilö. 
Hinta sisältää: Oppaat, moottorikelkkakuljetukset rekikyydillä parhaille pilkkipaikoille koko retken ajan, ajolupa erämaa-alueella, saunallinen tasokas mökki Kilpisjärven rannalla 5 yötä, pilkkivälineitä ja moottorikaira.
Lisämaksusta: Ruokailut maastossa 20€/lämmin ruoka(tai omat eväät mukaan), vuokra moottorikelkka mikäli asiakas haluaa itse ajaa 150€/kelkka + bensat, kuljetus lentokentältä, Kittilästä alk. 50€/hlö/ suunta.

HOX! Tähän retkeen voimme helposti yhdistää myös meritaimenen perho/viehekalastuksen Jäämerellä Lyngenissä. Kenties käymme viimeisenä päivänä meritaimenkalassa? Paketin hinta on sama mikäli vaihdamme esim. yhden pilkkipäivän jäämeren rannikkokalastukseen. Meritaimen perho/viehekalastusvälineet sekä kahluuvarusteet kuuluvat pakettiin.

Karujen järvien raudut ovat uskomattomat punaisia!

Täysin varustellussa Saivaara mökissä on persoonallinen tyyli ja makuupaikat kuudelle. Mökin vieressä oleva uusi wanhan tyylin saunatupa sopii sen sijaan hyvin kahdelle henkilölle. Saunatuvassa on puilla lämmitettävä sauna, minitupakeittiö, takka, tv ja pesukone. Levitettävä sohva. Tilaa on yhteensä 27 neliötä. Mökki ja saunatupa sijaitsevat Kilpisjärven rannalla, upealla paikalla ja palveluiden lähellä. Terassilla voit nautiskella myös ainutlaatuisesta järvimaisemasta. Yhteensä tilaa on hyvin 8 henkilölle. Lisäksi rannalla on grillikota jossa voimme savustella pilkkisaaliita.

Myös poronlihan savustus onnistuu. Paikalliselta poromieheltä saammekin tarvittaessa tuoretta poronlihaa.

Pilkkisaaliita Pääsiäisenä 2016

Maaliskuun alkua 2017

Tammikuu 2017 - Pilkki rautu 4250g.

Hyvä tietää ennen matkaa!

  • Kännyköiden kuuluvuus tunturissa on erittäin heikkoa. Yleensä ei kuulu ollenkaan.
  • Jokamiehen oikeudet ovat voimassa myös tunturissa.
  • Sää tunturissa vaihtelee erittäin nopeasti ja saattaa vaikuttaa myös pilkkiretkiin. Matkalle kannattaakin lähteä joustavalla aikataululla ja riittävällä varustuksella keliin kuin keliin.
  • Luonto ei aina anna mahdollisuutta toteuttaa suunniteltuja aikatauluja. Sääolosuhteet estävät toisinaan retken turvallisen toteuttamisen. Tällöin joudumme keskeyttämään toiminnan tilapäisesti, kunnes sää paranee ja turvallinen toiminta pääsee jatkumaan.
  • Pyrimme varautumaan maastoyöpymiseen ja sääolosuhteilta suojautumiseen. Suunnittelemme pilkkikohteet siten, että mikäli emme huonon sään vuoksi pääsekkään tunturista takaisin Kilpisjärvelle niin voimme yöpyä matkalla poromökissä, autiotuvassa tai pilkkiarkeissamme. Esim. keväällä 2014 Saanalla mitattiin tuulen nopeudeksi 43m/s. Näkyvyys oli tässä lumituiskussa aivan nolla! Retki täytyi siirtää seuraavalle päivälle. 
  • Grayling Land ei vastaa aiemmin mainituista sääolosuhteista aiheutuvista myöhästymisistä.