Kilpisjärven pilkkisafari - 3 päivää parhailla vesillä

Äijä-koiran johdolla rautupilkillä :) Suuria rautuja löytyy myös Ruotsin puolelta, jonne päiväretki Kilpisjärveltä käsin on helppo tehdä! Kuvassa 4680g painava rautu!

Isojen siikojen näköpilkkiminen matalissa tunturijärvissä on todella mielenkiintoista hommaa! Siikojen saaminen ei ole helppoa, eli ei mitään ns. "turistihommaa". Täytyy olla raudanlujat hermot, niin silloin palkinnoksi voi saada näitä 1.5kg - 2.8kg pohjasiikoja! Kaloja kyllä pääsee näkemään matalassa 30-50cm vedessä mutta se koukutus onkin haastavaa ja vaatii oikeat morrit!

Mikäli haluatte asua Kilpisjärvellä, pilkkiä Käsivarren parhailla vesillä rautua, siikaa sekä harjusta, niin silloin tämä paketti on tehty juuri teille!

Tällä pilkkiretkellä asiakkaat varaavat itse mieluisen majoituksen. Opas kuljettaa pilkkijät rekikyydillä päivittäin parhaille mahdollisille pilkkipaikoille. Päivittäinen matka-aika moottorikelkan rekikuljetuksella on kohteesta riippuen 15 minuutista reiluun tuntiin / suunta.

Päivän aikana pilkimme toiveidenne mukaan joko harjusta, rautua tai siikaa. Myös komeaa 0.5kg - 1kilon ahventakin löytyy parista järvestä. Päivän aikana voimme toki käydä useammallakin järvellä. Nälän yllättäessä teemme kunnon koivutulet pilkkipaikalla, valmistamme retkieväitä sekä tietysti keitämme kunnon nokipannu kahvit. Iltapuoleen palaamme Kilpisjärvelle. Kilpisjärvellä voitte myös halutessanne illallistaa paikallisessa ravintolassa.

Päivittäiset pilkkikohteet suunnitellaan aina yhdessä oppaan kanssa, pilkkipäivän jälkeen seuraavaksi päiväksi. Katsotaan säätiedot jne. ja tehdään sen mukaan päätös minne menemme seuraavana päivänä. Esim. mikäli hurjan tuulista niin silloin on järkevämpää mennä tunturijoki laaksoon koivikko alueelle pilkkimään suuria siikoja sekä harjuksia! Hienoina päivinä on tietysti komeaa olla korkealla tunturissa ja pilkkiä rautuja.

Parhailla paikoilla harjuksen koko on 0.4 kilosta aina jopa 1.8 kiloon. Rautujärvillä raudun koko vaihtelee 0.3 kilosta - 2.5 kiloon. Toki suurempiakin rautuja on järvissä joissa pilkimme, mutta niihin 3-5 kilon rautuihin tarvitsee jo rutkasti hyvää tuuriakin. Ennätyksemme ovat 4250g sekä 4680g raudut! Siiat puolestaan ovat 0.4 kilosta - 2.5 kiloon.
  • Ajankohta: Kevät 2024 TÄYNNÄ!
  • Sisältää: Kolme opastettua pilkkipäivää, meno - paluu kuljetukset hyville pilkkivesille, nuotiopuut, moottori/akkukairat sekä pilkkejä.
  • Hinta:
  • Hinta sisältää: Oppaan, moottorikelkkakuljetukset rekikyydillä parhaille pilkkipaikoille koko retken ajan, ajolupa erämaa-alueella, pilkkivälineitä, nuotiopuut, ja moottori sekä akkukairat.

Retket toteutetaan mikäli vähintään 3 osallistujaa.

Kyllähän näitä punamahaisia rautuja kelpaa tunturissa kuvailla!

On mahtava katsella kun suuret harjukset, siiat tai raudut uivat matalissa kirkkaissa vesissä ja iskevät pilkkiin!