Kilpisjärven pilkkisafari

Äijä-koiran johdolla rautupilkillä :) Suuria rautuja löytyy myös Ruotsin puolelta, jonne päiväretki Kilpisjärveltä käsin on helppo tehdä!

Isojen siikojen näkö-pilkkiminen matalissa tunturijärvissä on todella mielenkiintoista hommaa!

Mikäli haluatte majoittua mukavasti tasokkaassa mökissä ja pilkkiä Käsivarren parhailla vesillä rautua, siikaa sekä harjusta, niin silloin tämä paketti on tehty juuri teille!

Tällä pilkkiretkellä asiakkaat majoittuvat tasokkaassa mökissä Kilpisjärvellä. Opas kuljettaa pilkkijät rekikyydillä päivittäin parhaille mahdollisille pilkkipaikoille. Päivittäinen matka-aika moottorikelkan rekikuljetuksella on kohteesta riippuen 15 minuutista reiluun tuntiin / suunta.

Päivän aikana pilkimme toiveidenne mukaan joko harjusta, rautua tai siikaa. Myös komeaa 0.5kg - 1kilon ahventakin löytyy parista järvestä. Päivän aikana voimme toki käydä useammallakin järvellä. Nälän yllättäessä teemme kunnon koivutulet pilkkipaikalla, valmistamme retkieväitä sekä tietysti keitämme kunnon nokipannu kahvit. Iltapuoleen palaamme Kilpisjärvelle missä lämmin mökki ja kuuma sauna odottaa pilkkijöitä. Kilpisjärvellä voitte myös halutessanne illallistaa paikallisessa ravintolassa.

Päivittäiset pilkkikohteet suunnitellaan aina yhdessä oppaan kanssa pilkkipäivän jälkeen seuraavaksi päiväksi. Katsotaan säätiedot jne. ja tehdään sen mukaan päätös minne menemme seuraavana päivänä. Esim. mikäli hurjan tuulista niin silloin on järkevämpää mennä tunturijoki laaksoon koivikko alueelle pilkkimään suuria siikoja sekä harjuksia! Hienoina päivinä on tietysti komeaa olla korkealla tunturissa ja pilkkiä rautuja.

Parhailla paikoilla harjuksen koko on 0.4 kilosta aina jopa 1.8 kiloon. Rautujärvillä raudun koko vaihtelee 0.3 kilosta - 2.5 kiloon. Toki suurempiakin rautuja on järvissä joissa pilkimme, mutta niihin 3-5 kilon rautuihin tarvii jo rutkasti hyvää tuuriakin. Ennätyksemme ovat 4250g sekä 4680g raudut! Siiat puolestaan ovat 0.4 kilosta - 2.5 kiloon.
  • Ajankohdat: 2.-8.4.2021, tai tilauksesta 4-8 henkilön ryhmälle!
  • Kesto: 7 päivää / 6 yötä. Viisi täyttä pilkkipäivää.
  • Hinta: 900€ / henkilö
  • Hinta sisältää: Oppaat, moottorikelkkakuljetukset rekikyydillä parhaille pilkkipaikoille koko retken ajan, ajolupa erämaa-alueella, saunallinen tasokas mökki Kilpisjärvellä, pilkkivälineitä ja moottorikaira.

Järjestämme kyseisen retken lyhyempänä helmikuussa (tai tilauksesta valmiille ryhmälle):

  • Ajankohdat: 24.-28.2.2021, tai tilauksesta 4-8 henkilön ryhmälle!
  • Kesto: 5 päivää / 4 yötä. Kolme täyttä pilkkipäivää.
  • Hinta: 650€ / henkilö
  • Hinta sisältää: Oppaat, moottorikelkkakuljetukset rekikyydillä parhaille pilkkipaikoille koko retken ajan, ajolupa erämaa-alueella, saunallinen tasokas mökki Kilpisjärvellä, pilkkivälineitä ja moottorikaira.


HOX! Tähän retkeen voimme huhti-toukokuun vaihteessa yhdistää myös meritaimenen perho/viehekalastuksen Jäämerellä Lyngenissä. Kenties käymme viimeisenä päivänä meritaimenkalassa? Paketin hinta on sama mikäli vaihdamme esim. yhden pilkkipäivän jäämeren rannikkokalastukseen.

Kyllähän näitä punamahaisia rautuja kelpaa tunturissa kuvailla!

On mahtava katsella kun suuret harjukset, siiat tai raudut uivat matalissa kirkkaissa vesissä ja iskevät pilkkiin!

Täysin varustellussa Saivaara mökissä on persoonallinen tyyli ja makuupaikat kuudelle. Mökin vieressä oleva uusi wanhan tyylin saunatupa sopii sen sijaan hyvin kahdelle henkilölle. Saunatuvassa on puilla lämmitettävä sauna, minitupakeittiö, takka, tv ja pesukone. Levitettävä sohva. Tilaa on yhteensä 27 neliötä.

Mökki ja saunatupa sijaitsevat Kilpisjärven rannalla, upealla paikalla ja palveluiden lähellä. Terassilla voit nautiskella myös ainutlaatuisesta järvimaisemasta. Yhteensä tilaa on hyvin 8 henkilölle. Lisäksi rannalla on grillikota jossa voimme savustella pilkkisaaliita.