Kilpisjärven pilkkisafari

Äijä-koiran johdolla rautupilkillä :) Suuria rautuja löytyy myös Ruotsin puolelta, jonne päiväretki Kilpisjärveltä käsin on helppo tehdä! Kuvassa 4680g painava rautu!

Isojen siikojen näkö-pilkkiminen matalissa tunturijärvissä on todella mielenkiintoista hommaa! Siikojen saaminen ei ole helppoa, eli ei mitään ns. "turistihommaa". Täytyy olla raudanlujat hermot, niin silloin palkinnoksi voi saada näitä 1.5kg - 2.8kg pohjasiikoja! Kaloja kyllä pääsee näkemään matalassa 30-50cm vedessä mutta se koukutus onkin haastavaa ja vaatii oikeat moirrit!

Mikäli haluatte asua Kilpisjärvellä, pilkkiä Käsivarren parhailla vesillä rautua, siikaa sekä harjusta, niin silloin tämä paketti on tehty juuri teille!

Tällä pilkkiretkellä asiakkaat varaavat itse mieluisen majoituksen esim. booking.com tai kilpisjarvi.org . Opas kuljettaa pilkkijät rekikyydillä päivittäin parhaille mahdollisille pilkkipaikoille. Päivittäinen matka-aika moottorikelkan rekikuljetuksella on kohteesta riippuen 15 minuutista reiluun tuntiin / suunta.

Päivän aikana pilkimme toiveidenne mukaan joko harjusta, rautua tai siikaa. Myös komeaa 0.5kg - 1kilon ahventakin löytyy parista järvestä. Päivän aikana voimme toki käydä useammallakin järvellä. Nälän yllättäessä teemme kunnon koivutulet pilkkipaikalla, valmistamme retkieväitä sekä tietysti keitämme kunnon nokipannu kahvit. Iltapuoleen palaamme Kilpisjärvelle missä lämmin majoistus ja kuuma sauna odottaa pilkkijöitä. Kilpisjärvellä voitte myös halutessanne illallistaa paikallisessa ravintolassa.

Päivittäiset pilkkikohteet suunnitellaan aina yhdessä oppaan kanssa pilkkipäivän jälkeen seuraavaksi päiväksi. Katsotaan säätiedot jne. ja tehdään sen mukaan päätös minne menemme seuraavana päivänä. Esim. mikäli hurjan tuulista niin silloin on järkevämpää mennä tunturijoki laaksoon koivikko alueelle pilkkimään suuria siikoja sekä harjuksia! Hienoina päivinä on tietysti komeaa olla korkealla tunturissa ja pilkkiä rautuja.

Parhailla paikoilla harjuksen koko on 0.4 kilosta aina jopa 1.8 kiloon. Rautujärvillä raudun koko vaihtelee 0.3 kilosta - 2.5 kiloon. Toki suurempiakin rautuja on järvissä joissa pilkimme, mutta niihin 3-5 kilon rautuihin tarvii jo rutkasti hyvää tuuriakin. Ennätyksemme ovat 4250g sekä 4680g raudut! Siiat puolestaan ovat 0.4 kilosta - 2.5 kiloon.
  • Ajankohdat: 3.-7.4.2021, tai tilauksesta 4-8 henkilön ryhmälle!
  • Kesto: Viisi(5) täyttä pilkkipäivää, joista kaksi(2) päivää sisältää meno - paluu kuljetukset hyville vesille, moottori/akkukaira sekä pilkkejä. Kohde voi myös olla sama missä vietimme oppaan kera päivän - mikäli se antoi hyvin kaloja!
  • Hinta: 900€ / henkilö
  • Hinta sisältää: Oppaat, moottorikelkkakuljetukset rekikyydillä parhaille pilkkipaikoille koko retken ajan, ajolupa erämaa-alueella, pilkkivälineitä ja moottori sekä akkukairat.

Järjestämme kyseisen retken lyhyempänä helmikuussa (tai tilauksesta valmiille ryhmälle):

  • Ajankohdat: 25.-27.2.2021, tai tilauksesta 4-8 henkilön ryhmälle!
  • Kesto: Kolme(3) täyttä pilkkipäivää oppaan seurassa. Mieluinen majoitus varataan itse.
  • Hinta: 700€ / henkilö.
  • Hinta sisältää: Oppaat, moottorikelkkakuljetukset rekikyydillä parhaille pilkkipaikoille koko retken ajan, ajolupa erämaa-alueella, pilkkivälineitä ja moottori/ akkukairat.


HOX! Tähän retkeen voimme huhti-toukokuun vaihteessa yhdistää myös meritaimenen perho/viehekalastuksen Jäämerellä Lyngenissä. Kenties käymme viimeisenä päivänä meritaimenkalassa? Paketin hinta on sama mikäli vaihdamme esim. yhden pilkkipäivän jäämeren rannikkokalastukseen.

Kyllähän näitä punamahaisia rautuja kelpaa tunturissa kuvailla!

On mahtava katsella kun suuret harjukset, siiat tai raudut uivat matalissa kirkkaissa vesissä ja iskevät pilkkiin!